دسته‌بندی نشده

بهترین داروهای ضد التهاب

بهترین داروهای ضد التهاب

بهترین داروهای ضد التهاب کدام اند؟ عوارض داروهای ضد التهاب چیست؟ اگر شما از آن دسته افراد هستید که درد و تورمی ارامش و حال خوب را از شما گرفته است و هم به دنبال راه چاره میگردید و هم از نگران عوارض داروهای ضد التهاب هستید، این مقاله برای شماست!!! در این مقاله ما به انواع داروهای ضد التهاب تا به عوارض و نوع مصرف داروهای ضد التهاب میپردازیم. پس با مقاله بهترین داروهای ضد التهاب از سایت داروتون(داروخانه آنلاین یزد) همراه شوید تا بهترین انتخاب را در داروهای ضد التهاب داشته باشید تا از شر درد و تورم خلاص شوید.

داروی ضد التهاب چیست؟

داروهای ضدالتهاب همان‌ طور که از اسمشان پیداست، داروهایی هستند که برای کاهش التهاب‌ های طولانی ‌مدت استفاده می ‌شوند. این داروها به بدن کمک می ‌کنند تا التهاب‌ های بدن کمتر شود.

قوی ترین قرص های ضد التهاب؟

التهاب ممکن است به دلایل مختلف در بخش ‌های مختلف بدن ایجاد شود. گاهی التهاب ‌ها خیلی زود خوب می ‌شوند، اما برخی از التهاب ها ممکن است مدت طولانی ‌تری باقی بمانند. برای درمان درست التهاب باید بدانیم که التهاب در کدام قسمت بدن اتفاق افتاده است. به عنوان مثال داروهایی که برای التهاب روده مناسب هستند معمولاً برای التهاب مفاصل کاربرد ندارند.

در ادامه چند نمونه از قرص ‌های قوی ضد التهاب را معرفی می‌ کنیم:

  • قرص های پروفن: مثل ایبوپروفن و فلوربی‌پروفن
  • قرص های دیکلوفناک: مثل دیکلوفناک سدیم و دیکلوفناک پتاسیم
  • سایر قرص ها: مثل پیروکسیکام، ملوکسیکام، استامینوفن، ناپروکسن و سلکسیب

هر کدام از این داروها کاربرد خاص خود را دارند و باید با توجه به نوع و محل التهاب انتخاب شوند.

انواع داروهای ضد التهاب؟

انواع داروهای ضد التهاب؟

داروهای ضد التهاب به دو نوع تقسیم می ‌شوند، استروئیدی و غیر استروئیدی؛ که هرکدام کاربردهای خاص خود را دارند و باید با توجه به نوع التهاب استفاده میشوند. برخی از این داروها مانند تریامسینولون و بتامتازون بسیار قوی هستند و به سه روش مختلف مصرف می ‌شوند: خوراکی، تزریقی (عضلانی یا وریدی) و موضعی. هر روش مصرف برای شرایط خاصی مناسب است.

این داروها وقتی برای اولین بار ساخته شدند تحول بزرگی در درمان بیماری ‌ها ایجاد کردند و به حل بسیاری از مشکلات پزشکی کمک کردند. اما استفاده زیاد از آن ‌ها باعث شد که عوارض جانبی ‌شان نیز مشخص شود. به همین دلیل، این داروها معمولاً فقط در مواقع ضروری و با احتیاط مصرف می‌ شوند.

برخی از داروهای استروئیدی نیز می ‌توانند به ‌صورت موضعی استفاده شوند یا مستقیماً به مفاصلی مانند زانو و شانه یا حتی در کانال نخاعی تزریق شوند تا التهاب و درد کاهش یابد.

نوع دیگری از داروهای ضدالتهاب داروهای غیر استروئیدی هستند که معمولاً به عنوان مسکن شناخته می ‌شوند. این داروها شامل ایبوپروفن، دیکلوفناک، ناپروکسن، پیروکسیکام و ملوکسیکام هستند. دانشمندان همچنان در تلاشند تا نسخه ‌های جدیدتر و بهتری از این داروها بسازند که هم قوی ‌تر باشند و هم عوارض کمتری داشته باشند.

اولین داروی ضد التهاب، آسپرین بود که در سال ۱۸۹۰ توسط شرکت بایر آلمان تولید شد. نام “آسپرین” از گیاهی به نام اسپیره گرفته شده است که یکی از گیاهان خانواده گل‌ های رز است.

علاوه بر داروهای شیمیایی، ترکیبات طبیعی هم می ‌توانند التهاب را کاهش دهند. موادی مانند فلاونوئیدها، موسیلاژها و کورکومین که در برخی گیاهان یافت می‌ شوند نمونه‌ هایی از این ترکیبات هستند که به‌ عنوان گزینه ‌های طبیعی و بی ‌خطر برای کنترل التهاب شناخته می ‌شوند.

طریقه استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی؟

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی معمولاً به صورت قرص یا کپسول مصرف می ‌شوند و از طریق دهان وارد بدن می‌ شوند. این داروها می ‌توانند برای تسکین دردهای کوتاه‌ مدت یا کاهش سفتی و درد مداوم استفاده شوند.

اگر این داروها به طور منظم مصرف شوند تأثیر بیشتری خواهند داشت. با این حال اگر فقط در مواقع خاص مثل قبل از ورزش استفاده شوند، خطر عوارض جانبی کمتری خواهد داشت.

مقدار و زمان مصرف این داروها باید حتماً طبق تجویز پزشک باشد. همچنین برای جلوگیری از عوارض گوارشی، بهتر است این داروها را همراه با غذا مصرف کنید و قبل از شروع مصرف با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

چه بیماری هایی با داروهای ضد التهاب درمان میشوند

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) معمولاً برای سه هدف اصلی استفاده می‌شوند:

  1. کاهش تب
  2. کاهش التهاب
  3. تسکین درد

این داروها برای درمان مشکلاتی مانند سردرد و کمردرد بسیار پرکاربرد هستند. همچنین می ‌توان از آن ‌ها برای کاهش درد و التهاب در شرایط  زیر استفاده کرد:

  • دردهای عضلانی
  • درد ناشی از نقرس
  • بورسیت (التهاب کیسه ‌های مفصلی)
  • التهاب تاندون ‌ها
  • آرتروز و آرتریت روماتوئید
  • کمردردهای طولانی ‌مدت
  • سرما خوردگی و آنفولانزا
  • سردرد
  • درد قاعدگی
  • دندان ‌درد
  • مشکلات و آسیب‌ های عضلانی

این داروها به طور گسترده برای کاهش درد و التهاب در این موارد به کار می ‌روند و می‌ توانند کمک بزرگی به بهبود کیفیت زندگی افراد کنند.

داروهای ضد التهاب چه عوارض جانبی دارند

داروهای ضد التهاب مانند سایر داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. این عوارض بیشتر در افراد مسن یا کسانی که بیماری‌ های مزمن دارند، رخ می‌ دهند. برای کاهش این عوارض می‌ توان دوز دارو را کاهش داد یا داروی دیگری را جایگزین کرد. عوارض حانبی این داروها شامل:

1. مشکلات گوارشی

یکی از شایع ‌ترین عوارض مصرف داروهای ضد التهاب مشکلات معده است. این مشکلات ممکن است شامل درد معده، سوزش سر دل، اسهال، یبوست، خونریزی یا حتی زخم معده باشد. برای کاهش این مشکلات بهتر است داروها را همراه با غذا یا شیر مصرف کنید. همچنین نوشیدن الکل در حین مصرف این داروها می ‌تواند خطر خونریزی داخلی و مشکلات گوارشی را بیشتر کند.

2. افزایش خطر سکته مغزی و حمله قلبی

غیر از آسپرین، استفاده از بیشتر داروهای ضد التهاب می ‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش دهد. این موضوع در سال 2015 توسط سازمان غذا و دارو تأیید شد.

3. مشکلات کلیوی

این داروها می ‌توانند مشکلاتی برای کلیه ‌ها ایجاد کنند، مانند احتباس مایعات که ممکن است باعث تورم در مچ پا شود. دوز دارو به طور مستقیم بر شدت عوارض آن ‌ها در کلیه ‌ها تأثیر می ‌گذارد. مصرف دوز بالاتر می‌ تواند خطر نارسایی کلیه را افزایش دهد.

4. واکنش‌ های آلرژیک

واکنش ‌های آلرژیک نادر هستند اما ممکن است باعث تورم در لب‌ ها و چشم‌ ها، تنگی نفس، خس ‌خس سینه، مشکل در بلع، کهیر یا کبودی و خونریزی شوند. اگر این علائم را مشاهده کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

طریقه اثر گذاری دارو های ضد التهاب

زمانی که التهاب در اطراف یک مفصل ایجاد می ‌شود ممکن است علائمی مانند درد، تورم، تب و قرمزی در آن ناحیه احساس کنید. زمانی که شما از داروهای ضد التهاب استفاده می کنید پس از تجزیه و جذب در معده، از طریق جریان خون به مفصل آسیب ‌دیده می ‌رسند و بر گلبول‌ های سفید تاثیر می ‌گذارند. این فرآیند به کاهش التهاب کمک کرده و ذرات ضد التهابی موجود در دارو باعث کاهش تورم، قرمزی و تسکین درد می ‌شوند.

کاهش درد یکی از مهم ‌ترین اثرات داروهای ضد التهاب است. با مصرف مرتب این داروها، می ‌توانید به تدریج بهبود وضعیت خود را مشاهده کنید.

داروهای ضد التهاب استروئیدی چگونه اثر میگذارند

وقتی یک سلول به دلیل بیماری آسیب می ‌بیند و دیواره ‌اش پاره می ‌شود دو آنزیم فعال می ‌شوند. یکی از این آنزیم‌ ها فسفوکیناز است که اسید آراشیدونیک را به پروستاسیکلین تبدیل می ‌کند. آنزیم دیگر سیکلواکسیژناز نام دارد که پروستاسیکلین را به پروستاگلاندین تبدیل می‌ کند. پروستاگلاندین نقشی مهمی در جذب گلبول‌ های سفید و ایجاد التهاب دارد.

داروهای ضد التهاب استروئیدی یا کورتونی، آنزیم فسفوکیناز را مهار می ‌کنند. وقتی این آنزیم متوقف شود، تولید پروستاگلاندین کاهش می ‌یابد. هدف از تجویز این داروها جلوگیری از تولید پروستاگلاندین در محل آسیب است. اما هنوز دارویی وجود ندارد که فقط در محل آسیب، تولید پروستاگلاندین را متوقف کند. به همین دلیل، سطح پروستاگلاندین در سایر اعضای بدن مانند معده و کلیه ‌ها هم کاهش می ‌یابد. پروستاگلاندین‌ ها در واقع از اعضای بدن ما محافظت می ‌کنند.

عوارض مصرف داروهای ضد التهاب در دوران بارداری

مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی در دوران بارداری می ‌تواند خطرات جدی برای مادر و جنین به دنبال داشته باشد. پزشکان و متخصصان می ‌دانند که اگر این داروها در نزدیکی زمان زایمان مصرف شوند ممکن است باعث مشکلاتی مانند طولانی شدن فرآیند زایمان، بسته شدن زود هنگام مجرای شریانی جنین و افزایش خطر خونریزی پس از زایمان شوند.

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی با چه داروهایی تداخل دارند

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشند. اگر از این داروها استفاده می ‌کنید، باید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید. این داروها می ‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • داروهای ادرارآور
  • داروهای رقیق ‌کننده خون
  • برخی داروهای فشار خون
  • برخی داروهای ضد افسردگی

قبل از شروع یا تغییر در مصرف داروها، بهتر است همیشه با پزشک مشورت کنید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری شود.

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی از چه زمانی شروع به اثر گذاری میکنند

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی از چه زمانی شروع به اثر گذاری میکنند

اثر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) در برخی افراد بلافاصله پس از چند ساعت از مصرف دیده می ‌شود، ولی برای برخی دیگر ممکن است تا 1 یا 2 هفته زمان ببرد. اگر بعد از 1 یا 2 هفته تغییرات مثبتی مشاهده نکردید، احتمالاً ادامه مصرف دارو برای شما موثر نخواهد بود.

هر دارو روی افراد به طور متفاوتی اثر می ‌گذارد. به همین دلیل پزشکان معمولاً چند نوع داروی ضد التهاب را امتحان می ‌کنند تا بهترین گزینه که با وضعیت شما سازگار است، پیدا کنند.

جمع بندی

داروهای ضد التهاب برای کاهش درد، تورم و التهاب در بدن استفاده می ‌شوند و به دو نوع استروئیدی و غیر استروئیدی تقسیم می ‌شوند. هر کدام کاربرد خاصی دارند و باید طبق تجویز پزشک مصرف شوند. این داروها با مهار فرآیندهای التهابی در بدن عمل می ‌کنند اما می ‌توانند عوارضی مانند مشکلات گوارشی، کلیوی و قلبی ایجاد کنند. مصرف آن ‌ها به دقت و با رعایت نکات پزشکی ضرورت دارد به‌ ویژه در دوران بارداری و در صورت مصرف هم ‌زمان با سایر داروها. همچنین انتخاب مناسب ‌ترین دارو به نوع و محل التهاب بستگی دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید